Anmälan Föreläsningar 2016


 

27 febr lördag  kl 10:00-13.00, Föreläsning Marie Söderström:

"Hållbara aktiva hundar"

Forelasning Marie Soderstrom

Marie har många strängar på sin lyra, eller vad sägs om: leg djursjukskötare, cert.hundfysioterapeut, dipl djurmassör, idrottsmassör, EHFA licensierad personlig tränare PT och mental trainer practitioner. Hon har tävlat långdistanslöpning i många år, och hade en internationell karriär där hon deltog i både SM, EM och VM. Hon har ett helt knippe SM-medaljer och vann Stockholm Maraton 3 ggr. Hon har skrivit böckerna Hundmassage & Stretching, Fysträning för hund samt Rehabilitering för hund tillsammans med Anna Holmgren.
Med sina 30 år inom djursjukvård och med specialisering på rehab och friskvård, med sin egen idrottskarriär och intresset för mentalträning och friskvård har vi svårt att tänka oss någon bättre skickad att lära oss mer om hur vi bäst förebygger skador på våra aktiva hundar –oavsett om vi har dem för drag, agility, lydnad, jakt eller annat.
Alla hundägare borde ha intresse av denna föreläsning!

Förköp: Stängt

Köp vid dörr: 250 kr, kontant/Swish.

Plats: OSD, Östersund

 

27 febr lördag kl 14:00-17.00, Föreläsning Barbro Börjesson:

"Att anpassa inlärning och träning efter hundens förutsättningar"

Forelasning Barbro Borjesson

Barbro, sedan många år känd som SVT:s hundexpert i Gokväll, började som liten flicka rasta grannarnas hundar i Östersund där hon bodde på den tiden. Hennes redan då hängivna intresse höll i sig, och hon har genom åren blivit ett mycket respekterat namn i området hundars mentalitet. Hon har utbildat hundägare, instruktörer och mentaltestfunktionärer över hela landet och varit flitigt anlitad av hundorganisationer runt om i Norden. Barbro har skrivit ett antal böcker om hundar, och hon lovordas ofta för sitt lättfattliga sätt att uttrycka sig när hon ”pratar hund”, vilket gör att även nybörjaren har lätt att ta till sig vad hon vill förmedla. Missa inte möjligheten att höra henne när hon berättar om hennes kunskap om inlärning och träning utfrån hundens förutsättningar.

Förköp:  Stängt

Köp vid dörr: 250 kr, kontant/Swish.

Plats: OSD, Östersund

 

 

27 febr lördag kl 18:00-21.00, Föreläsning Fredrik Steen:

 "Kommunikation mellan människa och hund"

Forelasning Fredrik Steen

Sveriges kanske mest kända hundtränaransikte sitter nog på Fredrik Steen. Killen som levt med hundar hela sitt liv. Han har tävlat många hundar genom åren, utbildat polishundförare, fött upp schäfrar under kennelnamnet Ziegerkamp, han är utbildad bruksprovs- och utställningsdomare mm mm. För de allra flesta är han nog känd från sitt regelbundna deltagande i TV4:s Nyhetsmorgon, och även från programmet Hundcoachen. Att Fredde har både lång och bred erfarenhet är ställt utom allt tvivel, och vi är glada att ha möjligheten att ge våra besökare chansen att lyssna till hans föreläsning om kommunikation mellan mänska och hund.

Förköp: stängt

VId dörr: 250 kr kontant/swish

Plats: OSD, Östersund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 febr söndag kl 10:00-13.00, Föreläsning Moa Persson:

 "Varför gör domaren så?"

Forelasning Moa Persson

Moa påstår själv att hon är uppväxt i en valplåda, och det är nog helt sant. Alldeles oavsett så har hon tillräckligt med erfarenhet för ett helt kompani – hon har verkat som utställningsdomare i 30 år, och haft uppdrag över hela världen. Hon är också väl etablerad uppfödare av raserna fransk bulldog, mops, labrador och golden retriever. Vi har svårt att tänka oss en mer lämpad föreläsare i ämnet. Passa på att lära och inspireras av en av landets mest kunniga på området!

Förköp: stängt

VId dörr: 250 kr kontant/swish

Plats: OSD, Östersund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 febr söndag kl 14:00-17.00, Föreläsning Tobias Gustafsson:

 "Hundens nosarbete"

Forelasning Tobias Gustavsson

Tobias Gustavsson är hundinstruktör med biologbakgrund och arbetar vid forskningsprojektet – Arbetande hundar, SLU på Grimsö Forskningsstation samt vid SWDI - Scandinavian Working Dog Institute. I projektet forskar man på användning, träning och utveckling av olika typer av arbetande hundar. Han har de senaste åren främst arbetat på uppdrag av myndigheter och organisationer med utbildning av professionella hundförare och instruktörer, så som polis och militär. Utöver det ansvarar han bl a för utbildning av statens tjänstehundekipage inom rovdjursförvaltningen i Sverige. Sedan flera år tillbaka utbildar han även tjänstehundekipagen i SNO (Norska statens rovdjursförvaltning). Han konsulteras även flitigt inom andra delar av hundtjänsten såsom spår- och specialsökprojekt både i Sverige och i andra länder. Han är medförfattare till den mycket populära boken  ”Spårhunden och lukterna”, nu översatt till engelska och utgiven i  närmare 30 länder.  Tobias anlitas flitigt som föreläsare hos olika myndigheter, företag, organisationer och högskolor runt om i Europa varje år. Nu kommer han till Hundspiration. Det är vi mycket glada för! 

Förköp: stängt

VId dörr: 250 kr kontant/swish

Plats: OSD, Östersund

 

 

Science For A Better Life

 A3EC7299-6B0E-4F31-94B0-232C394FA50E

sfr-logo

logo sbktavling

agria sidebanner

 hundkrut-logo-1

swecon logo

jamtplatv

lantmannen

ZooZoo-logotyp farg och svart

Reaxcer